top of page

Fotoğraf Çerçeveli Merdiven


Fotoğraf Çerçeveli Merdiven

Herkese merhaba.

Farklı ahşap tasarımları seviyorsanız, evinizin bir köşesinde fotoğraflarınızla süsleyeceğiniz bir tasarım ile karşınızdayım.

İmalatı çok pratik; çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan kolayca üretip evinizi süsleyebilirsiniz.

Malzemelerden başlayacak olursak; öncelik olarak 10x2 cm kesit boyutlarında planyalanmamış kereste kullandım. Planyalanmış kereste temizlik açısından daha rahatlatıcı olacaktır.

Merdivenin yatay parçalarını dikey parçalarına simetrisiz vidaladıktan sonra boya olarak mat ve siyah ahşap boyası boyadım.

Halatları görsel olarak, keresteler onlarla bağlanmış gibi göstermek istedim. Halat olarak 8 mm kalınlığında jüt halat tercih ettim; sizler çok kalın olmamak kaydıyla farklı kalınlıklar kullanabilirsiniz.

Çerçeveler ise IKEA mağazalarının RIBBA modelleridir. Ben çerçeveler için fotoğraf kullandım ama ayna kullanma tericihini düşünebilirsiniz.

Çerçevelerde dört adet küçük boyutlu, merdiven yatay parçalarında birer adet daha büyükçe olmak üzere toplamda 12 adet kanca mevcuttur. Kancaları sıkıştırmadan önce takılacak yerleri akülü vidalama makineleri ile delebilirsiniz. Burada belirtmek isterim ki; ben Bosch IXO 4. jenerasyonunu kullanıyorum. Farklı adaptörleri ve ebadıyla verimli bir makine olduğunu söyleyebilirim. Delme adaptörü ile beraber ahşap ürünlerini yaklaşık 4-5 mm kalınlık ölçülerine kadar rahatlıkla delebilirsiniz.

Bosch IXO Delme Adaptörü

Kancaları yerleştirdikten sonra 4 mm jüt halatla çerçeveleri merdivene asabilirsiniz.

Unutulmaması gereken önemli konu; merdivenin duvara veya hassas zemine temas eden kısımlarına kesinlikle yapışkan koruyucular yada farklı çözümler eklemelisiniz.

Bahsetmiş olduğum bu tasarımın, aşağıdaki video ile montaj görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Güzel günlerde yanınızda size eşlik edecek bu tasarımın uygulanabileceği fikriyle sizlerle paylaşmak istedim.

Keyifte kalın!


GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page