top of page

Girişimcilik Dersinde Mentör olarak Öğrencilerle buluştuk.

Avrasya Üniversitesi - Fatih Suat Oyman (Girişimcilik Dersi)

Avrasya Üniversitesi, her yıl, farklı bölümlerde eğitim göre öğrencileri için "Girişimcilik" dersini akademik programında yer veriyor. Daha önceki dönemlerde de mentör olarak katıldığım bu programda, bu yıl öğrencilerle yeniden buluşma fırsatı buldum. Öncelikle şahsımı davetleri için çok teşekkür ederim.

Bu dönem İİBF bölüm öğrencileri için açılan bu programda öncelikle Oyman Makina'nın faaliyet alanlarından bahsettik. Türkiye'de imalatın zorluklarının yanında Trabzon'un pazara karşı konumu üzerinde sohbet ettik. Aslında aşılması gereken en önemli noktanın "kişinin kendini bilmesi" ve "kendi yeteneklerini keşfetmesi" olduğunu ifade ettim. Bu ifade, insanın hedeflerini belirlemesine yardımcı olacak ve ilerlemek istediği yolda daha kolay adımlar atmasını sağlayacak kilit noktadır. Mezun olduktan sonra "ben ne yapacağım?" sorusunun hazır cevabıdır diyebilirim.

Soru/cevap eşliğinde devam eden ders programında, Türkiye'de yatırım koşulları, dövizin etkileri, alternatif meslek dallarına kadar bir çok konu üzerinde tartıştık. Bazı öğrencilerin, öğrencilik hayatında meslek hayatına attığı küçük adımlar mutluluk vericiydi. Bunun yanında öğrencilerin bir kısmının mezuniyetinden sonra neler yapabileceği hakkında kararını verememiş bir kısmı da okuduğu bölüm üzerine çalışmak istemiyor. Bu durum hem yukarıda bahsettiğim "ben ne yapacağım?" sorusunun hem de ilkokuldan başlayan eğitim problemlerimizden bir tanesinin sonucudur.

Son olarak derslerin bir sorumluluk olması yanında, kişisel gelişim için ihtiyaç duyulan ek eğitimlerin ve üniversitede yer alan öğrenci kulüplerinde aktif rol üstlenmenin çok büyük katkılar sağladığını ekledim.

Öğrencilere katabileceğim en ufak bir bakış açısı benim için mutluluktur. Tüm öğrencilere eğitim öğretim ve mesleki hayatlarında başarılar dilerim.

Yıl içerisinde projelerle yeniden görüşmek üzere.

Avrasya Üniversitesi - Fatih Suat Oyman (Girişimcilik Dersi)

GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page