top of page

En Başarılı Kartvizit Tarama Uygulamaları


Herkese merhaba!

İş hayatında kartvizit alışverişi, ilişkilerin vazgeçilmezi… Ancak zaman geçtikçe artan kartvizitlere geri dönüp aramak, üzerine not almak yada kısacası benim gibi kağıt ürünlerinin bu şekilde yığılmasını sevmiyorsanız çözümü elektronik ortam kayıtlarıdır.

Bunun için geliştirilen ve deneyim kazandığım uygulamaları 5 farklı başlık altında yorumlayarak sizlerle paylaşmak isterim.

BCR Shape Kartvizit

BCR | Shape :

Tasarım: Giriş tasarımı fena değil, bölümler renklendirme ile ayrılmış. Kendine ait bir kişiler tasarımı yok, kişiler sayfasında iPhone kişiler teması uygulanmış. Kişiler için öncelik olarak kartvizit fotoğrafını görebilirsiniz, bir sekme yardımıyla detaylarına ulaşırsınız.

Tarama: 21 farklı dil seçeneğini algılıyor. Türkçe’de tarama başarılı değil. Manüel müdahale şansınız var. Taramaları ister uygulamadaki kartlığa isterseniz kişilere de direkt ekleyebilirsiniz. Ayrıca Salesforce CRM yada Evernote için dışa aktarma yapabilir, vCard olarak paylaşabilirsiniz. Tarama duyarlılığını değişim mevcut, ayrıca fotoğraf çekerken yönlendirme yapabiliyor.

Kartvizitlik: 4 farklı sınıflandırma mevcut; soyadına, adına, şirkete veya oluşturduğunuz tarihe göre kartvizitleri arayabiliyorsunuz. Ne yazık ki gruplandırma yapamıyorsunuz. Arama bölmesi mevcut. Kişileri farklı formatlarda dışa aktarabiliyorsunuz.

Kartvizitiniz: Kartvizitinizi ancak kendiniz oluşturabiliyorsunuz. Oluşturduğunuz kartvizitinizi ister kare kod (QR code) olarak ister e-posta ister kısa mesaj ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca whatsapp yada diğer uygulamalardan paylaşmaya izin verilmemiş.

Uygulama: Türkçe dil seçeneği mevcut değil. Sadece iOS için geliştirilen BCR, ücretsiz sürümünde 5 kart taramaya müsaade etmektedir ve haftada 1 adet ile sınırlamaktadır. Ücretli sürümlerinde ise kademeli olarak sınırsız tarama yapabiliyor, 16.99$ karşılığında internet üzerinden düzenleme ve bulut sistemi ile senkronizasyona sahip olabiliyor ayrıca 26.99$ karşılığında üç aylık, 69.99$ karşılığında bir yıllık salesforce için dışa aktarım uygulayabiliyorsunuz.

ABBYY Kartvizit

ABBYY:

Tasarım: Çok iyi değil ve karmaşık. Açılış kaydedilen tüm kartlar sekmesi ile ekrana geliyor; daha sonra isterseniz gruplar arasından geçiş yapabiliyorsunuz. Kişiler ekranı için kendi tasarımı kullanmış; şık olmayan basit bir tasarım. Kişi Detayları için farklı renkler kullanılmış, avantajlı bir durum olmuş. Telefonu yatay olarak çevirdiğinizde direkt kartvizit olarak kişiyi görebilirsiniz.

Tarama: 26 farklı dil seçeneğini algılıyor. Türkçe’de tarama fena değil. Manüel müdahale şansınız var; tasarımdan dolayı biraz sıkıcı olsa da. Düzeltme yaparken taradığı alan ile birlikte göstermesi güzel bir detay olmuş. Taramaları ister uygulamadaki kartvizitliğe isterseniz kişilere de direkt ekleyebilirsiniz. Kamera ayarlarını değiştirme seçeneği mevcut. Kartvizit arka tarafını da tarayabilir, kişi fotoğrafı da yükleyebilirsiniz.

Kartvizitlik: 4 farklı sınıflandırma mevcut; soyadına, adına, şirkete veya oluşturduğunuz tarihe göre kartvizitleri arayabiliyorsunuz. Arama bölmesi mevcut. Kişileri bölgelerine göre de arama yapabilirsiniz; bunun için adres bölümünü çok iyi doldurmanız lazım. Kartvizitlere not ekleyebilir, yine aramayı notta yer alan kelimelere göre yapabilirsiniz. Salesforce CRM yada excel programı için dışa aktarma yapabilirsiniz.

Kartvizitiniz: Kartvizitinizi kendiniz oluşturabiliyorsunuz, ayrıca taratarak da eklemeniz mümkün. Oluşturduğunuz kartvizitinizi ister e-posta ister kısa mesaj ile paylaşabilirsiniz. Whatsapp yada diğer uygulamalardan paylaşmaya izin verilmemiş.

Uygulama: Türkçe dil seçeneği mevcut değil. iOS, Apple Watch, Google Play ve Windows için geliştirilen ABBYY, ücretsiz sürümünde 15 kart taramaya müsaade etmektedir. Ücretli sürümlerinde ise sınırsız tarama yapabiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden kayıtlarınıza ulaşabiliyor ve düzenleme yapabiliyorsunuz. Aylık, yıllık ve süresiz olarak satın almaya imkan tanıyor ancak süresiz satın almak istiyorsanız fiyatı $59.99.

Haystack Kartvizit

HAYSTACK

Tasarım: Tasarımı sade. Kaydettiğiniz kartvizitler şirket logosuna göre otomatik renkleniyor ve detay ekranı kendi tasarımını kullanıyor. Uygulama sekmelerine geçiş rahat ve sadece üç bölümden oluşuyor.

Tarama: 25 farklı dil seçeneğini algılıyor. Türkçe dil seçeneği mevcut. Kartviziti tarayarak veya fotoğraf albümünden seçerek yükleyebilirsiniz. Manuel olarak düzenleme yapabilir, kişi veya şirket ile ilgili fotoğraf yükleyebilirsiniz. Tarama sonrasında sizden e-posta adresinin kontrolü isteniyor. Haystack senkronizasyonu ile telefonunuzda yer alan telefon numaralarını uygulamaya kaydedebilirsiniz. Şirket logolarını internet üzerinden tarayıp kaliteli resimlerini elde edebiliyor.

Kartvizitlik: Kartvizitlerin sınıflandırılması, harf sırasına göre, şirkete göre, son eklenen ve güncellenen olarak ayrılıyor. Ne yazık ki gruplandırma yapamıyorsunuz. Arama bölmesi mevcut. Kişi detaylarında iletişim yolları için ayrı düğmeler mevcut. Kartvizitlere not ekleyebilir, yine aramayı notta yer alan kelimelere göre yapabilirsiniz.

Kartvizitiniz: Manuel olarak kendi dijital kartvizitinizi oluşturabilirsiniz. Girdiğiniz e-posta için onaylama isteniyor. Kendi kartvizitinizi yada eklediğiniz diğer kartvizitleri önceden ayarladığınız mesaj ile birlikte paylaşabilirsiniz; paylaşım için uygulamaları veya karekod özelliğini kullanabilirsiniz.

Uygulama: Türkçe dil seçeneği mevcut değil. iOS, Google Play için geliştirilen Haystack, ücretsiz sürümünde sınırsız tarama yapabiliyorsunuz. Ayrıca internet adresi üzerinden hesabınızı oluşturarak kartvizitlerinize bilgisayarınızdan ulaşabiliyorsunuz. Haystack ücretsiz versiyonu yanında aylık 7.95$ İş Paketi ile istatistik bilgilerine ve CRM programınıza senkronizasyon imkanı sağlayabiliyor, Girişim paketi ile kendinize özel asistan yardımı ve ek özelliklere sahip olabilirsiniz.

CamCard Kartvizit

CAMCARD

Tasarım: Büyük ölçekli sınıflandırma ile başarılı. Açılış kaydedilen tüm kartlar sekmesi ile ekrana geliyor; daha sonra isterseniz gruplar arasından geçiş yapabiliyorsunuz. Kişiler ekranı için kendi tasarımı kullanmış; bu tasarım yine başarılı diyebilirim. Kartvizit fotoğrafına kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Tarama: 17 farklı dil seçeneğini algılıyor. Türkçe dil seçeneği mevcut değil ama yine de tarama da diğerlerinden çok farkı yok. Manüel olarak, fotoğraf albümünden, e-posta imzalarından veya kendi kart radar uygulamasından kartvizit ekleyebilirsiniz. Düzeltme yaparken taradığı alan ile birlikte göstermesi güzel bir detay olmuş. Taramaları ister uygulamadaki kartvizitliğe isterseniz kişilere de direkt ekleyebilirsiniz. Kartın arka yüzünü de tarayabilirsiniz. Tarama bittikten ve kaydettikten sonra grup ayarlaması yapabilirsiniz. Kare Kod tarama seçeneği mevcut.

Kartvizitlik: 3 farklı sınıflandırma mevcut; adına, şirkete veya oluşturduğunuz tarihe göre kartvizitleri arayabiliyorsunuz. Arama bölmesi mevcut. Kartvizitlere not ekleyebilir, yine aramayı notta yer alan kelimelere göre yapabilirsiniz. Ayrıca kişilere farklı bir fotoğraf, doğum günü ekleyebilir CAMCARD uygulaması mevcut olan kişilerle uygulama üzerinden mesajlaşabilirsiniz.

Kartvizitiniz: Kartvizitinizi tarama özelliklerinden istediğinizi kullanarak oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz kartvizitinizi istediğiniz uygulama üzerinden hatta kendinize kare kod yaratarak bile paylaşmanız mümkün.

Uygulama: Türkçe dil seçeneği mevcut değil. iOS, Google Play, Blackberry ve Windows için geliştirilen CamCard, ücretsiz sürümünde sınırsız tarama yapabiliyorsunuz; yalnızca sistem kayıt olmanızı isteyecek. Ayrıca internet üzerinden kayıtlarınıza ulaşabiliyor ve düzenleme yapabiliyorsunuz. Eğer ekip olarak kullanmak istiyorsanız ya da salesforce, google contact gibi dışa aktarım yapmak istiyorsanız aylık kullanıcı başına 5$ ve ya 12$ paketlerini tercih edebilirsiniz.

Evernote Kartvizit

EVERNOTE

Tasarım: Evernote organizasyon için önemli bir uygulama. Tasarımda sınıflandırılan sekmeleri küçük, orta, büyük şeklinde seçebiliyorsunuz. Açılışta gelen NOTLAR bölümünden kartvizitlere ulaşabilirsiniz. Kişiler ekranı için kendi tasarımı kullanmış; bu tasarım yine başarılı diyebilirim. Kartvizit fotoğrafına kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Tarama: İster “Scannable” uygulamasından ister kendi kamerasını kullanarak kartviziti taratabilirsiniz. Tarama otomatik olarak kartviziti tanıyor. Manüel olarak bir giriş yapamıyorsunuz, taradığınız kartvizite ekleyebilirsiniz. Taramaları ister uygulamadaki sınıflandırdığınız bölüme isterseniz kişilere de ekleyebilirsiniz. Kartın arka yüzünü de tarayabilirsiniz. Tarama kalitesi olarak programların en iyisi diyebilirim.

Kartvizitlik: Aslında sadece bir kartvizit programı olmadığından bütün her şey sizin organizasyon yeteneğinize bağlı. Kartvizite not hatta etiket ekleyebilirsiniz. Arama yaparak notlar ve etiketler üzerinden kişiye ulaşabilirsiniz. Kişiyi istediğiniz uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kartvizitiniz: Kartvizitinizi taramayı kullanarak oluşturabilirsiniz. Manüel olarak düzenleyebilirsiniz. Linkedin üzerinden bilgilerinizi kopyalabilirsiniz. Oluşturduğunuz kartvizitinizi istediğiniz uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

Uygulama: Türkçe dil seçeneği mevcut. iOS, Google Play, Windows masaüstü için indirme fırsatı sunan uygulama, “Premium” paketi için kartvizit taraması yapabiliyorsunuz; ancak “basic” ve “plus” paketleri için LinkedIn bağlantınız ile senkronize ederseniz, 1 yıl kullanım hakkı veriyor. Basic yani ücretsiz pakette dosyalarınızı yalnızca 2 cihazda senkronizasyon sağlarken, diğer paketler için cihaz sınır yok. Plus paket yıllık 35,99 TL iken Premium paket yıllık 69.99 TL olarak ücretlendiriliyor.

Uygulamaları bir tablo ile özetlersek;

Sonuç olarak eğer bir elektronik organizer kullanmak istiyorsanız ve her kaydınız bir arada olsun istiyorsanız Evernote kendini kanıtlamış bir uygulama. Ancak sadece kartvizitlerimiz için düşünecek olursak CamCard uygulamasını, daha sade bir program arzu ediyorsanız Haystack uygulamasını tavsiye ederim.

Herkese bol organizeli çalışmalar.


GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page