top of page

Köln Çikolata Müzesi

Schokoladenmuseum

Almanya’nın Köln kenti merkezinde bulunan Çikolata Müzesi (Schokoladenmuseum) belirli tatil günleri hariç yılın her günü ziyaretçilerine açık. 1993 yılında açılan müze, kakao’dan başlayarak son ürün; paketlenmiş çikolataya kadar olan işlemleri, işlemler için gerekli makinaları, tarihi, çeşitleri vb. konuları somut olarak paylaşıyor.

Yönlendirme başlasın.

Müze, kakao ile ilgili toplanması, besin değerleri, üretim alanları vb. bilgilerle başlıyor. Daha sonra karşınıza küçük bir üretim hat maketi çıkıyor; burada yer alan makinaların fonksiyonları da yer alıyor.

Müze’nin bence en güzel tarafı içeride yer alan örnek makinalar ve aktif çalışan bir çikolata hattı. Makinalar arasında, kavurma fırını, değirmen, konç, inceltici, mikser, soğutma bandı ve robot kolu dahi bulunuyor.

Küçük bir üretim hattı: Lindt

Yılların İsviçre’li çikolatası Lindt tarafından işletilen bu üretim hattında tablet çikolatalar üretiliyor, paketleniyor ve servis ediliyor. Hatta belirli zamanlarda yetişkinler ve çocuklar için çikolata kursları mevcut. Üretim hattını ve atölyesini camların arkasından an ve an takip edebilirsiniz.

GALERİ

Farklı çeşit çikolata kalıpları eşliğinde son ve klasik olarak bir mağazaya yönlendiriyorlar; buradan da çikolata alışverişinizi yapabilirsiniz.

Müze biletleri sınıflandırılmış ama örnek vermek gerekirse yetişkinler için 11.50 €.

Müzenin internet sayfası için lütfen tıklayın.

Fındık Müzesi

Buradan asıl olarak gelmek istediğim konu uygulamaların yer aldığı farklı “müze” örnekleri mevcut. Giresun’da yapılması konu olan Fındık Müzesi ve ayrıca Ordu’da planlanan Çikolata Vadisi’nde nasıl bir gelişme var bilmiyorum ancak “fındık” için uygulamalı içerik olacak bir müzeyi bir an önce görmek güzel bir fikir olmaz mı?

Herkese iyi günler.

REKLAMLAR!

Yukarıda belirtilen makinaların bir kısmı, şirketimiz Oyman Makina'nın ürün yelpazesi içerisinde. Çikolata üretim hatları için; Kavurma Fırınları, Bilyalı İncelticiler, Bıçaklı Öneziciler, Küvertur Kıyma Makinası, Tanklar ve Götürücüler üretmekteyiz.

Oyman Makina Çikolata Sistemleri


GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page