top of page

Beşikdüzü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Oyman Makina'yı ziyaret etti.


Trabzon Beşikdüzü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler, sorumlu öğretmenleri ile şirketimiz Oyman Makina’yı ziyaret etti. Şirket içi organizasyonu yönettiğim programda şirket faaliyet alanları ve hedefleri anlatıldıktan sonra öğrenciler, imalat bölümlerini gezdi. Birçoğunun derslerinde pratik kazandığı tezgahları imalatta görme fırsatı bulan öğrencilere farklı tezgahların çalışma sistemleri örneklerle anlatıldı. Fındık makinalarında kullanılan bazı malzemelere dikkat çeken öğrenciler önceki organizasyonlara göre daha çok soru sorma fırsatı buldu.

Sohbetten keyif aldığım bu etkinlikte, öğrencilerle genel olarak birçok öğrencinin düşüncelerinde farklı mesleklere yönelmenin olduğunu aslında bulundukları liseler ve bir sonraki eğitim hayatları sonrasında önemli bir meslek sahibi olacakları üzerine konuştuk.

Ayrıca öğrencilerin okul içerisinde şirket kurduklarını ve şirketi büyütmek için neler yapabileceklerini sorduklarında çok mutlu oldum. Genç yaşlarında böyle bir eğilim göstererek iş hayatına atılmalarının büyük bir avantaj olduğuna ve ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Bu durum ilerleyen zamanlarda farklı düşünmelerine ve atacakları adımlara yardımcı olacaktır.

Hemen hemen bütün öğrencilerin eğitim sonrasında karşılaştığı “ben şimdi ne yapacağım?” sorusunu ancak eğitimlerine, pratikliğe ve öğrencilik dönemlerinde yakaladığı veya yarattığı fırsatlarla kendi gelişimlerine dikkat ettikleri sürece kolayca cevaplayabileceklerini biliyor ve o şekilde aktarıyorum.

Türk imalatının daha önemli noktalara ulaşması için herkesin özverili bir şekilde çalışmasını her fırsatta vurguluyorum.

Beşikdüzü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarisine ve etkinliğe katılan bütün öğrencilere teşekkür eder, hepsine derslerinde ve geleceklerinde başarılar dilerim.

GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page