top of page

CHP Trabzon 35. Olağan İl Kongresi Gerçekleşti.

CHP Trabzon 35. Olağan İl Kongresi, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Divan Başkanlığını Trabzon Milletvekili Sn. Av. Haluk Pekşen'in yaptığı kongrede şahsımın da il yöneticisi göreviyle yer aldığı, il başkanlığı için aday olan Güzide Uzun listesi ile Turgay Güngör listesi arasında yapılan seçimde 16 oy farkla Turgay Güngör yeni İl Başkanı olarak seçildi.

Kongre, saygı duruşu ve Milli marşımız ardından açılış konuşmaları, Faaliyet ve Maliyet raporları açıklandı.Sıra adayların konuşmalarına geldiğinde ilk olarak, aday olan daha sonra adaylıktan çekilen Ferda Kudunoğlu'na söz verildi. Ardından Turgay Güngör ve Güzide Uzun konuşmalarını gerçekleştirdi ve oylamaya geçildi.

17.00'da biten oylama sonucunda Güzide Uzun önderliğindeki liste, delegelerden 143 oy aldı. Oylama sonucu açıklanmasından sonra her iki taraf da birbirini tebrik etti. Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen bu seçimde kaybedenin olmadığını, bir sonraki kongrelerde hep birlikte daha güçlü kongreler yapılacağını dile getirdi.

Kongrede sizlerle paylaşmak istediğim iki güzel anı vardı. Birincisi Kongre sırasında kendi kendine oynayan bir çocuğu farkeden, eski il başkanlığı yöneticilerinden Av. Hande Burma'nın son günlerde sıkça rastlanan çocuk istismarına karşı bu kongrenin çocuklara ithaf etme talebi, diğeri ise konuşmasına başlamadan önce Kudunoğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına selam vererek başlamasıydı.

Kongre süresince yapılan konuşmaların birçoğunda birlik ve beraberlik mesajı verildi. Hiç bir şekilde bu mesajdan ayrılmamak gerektiğini savunuyor ve herkesin bu yönde çalışmasını umut ediyorum. Çünkü düşündüklerimizin, gerçekleşmesini istediklerimizin yanında, istemediklerimizin karşısında güç kazandıran önemli bir unsurdur.

Seçilen yeni yönetime başarılar dilerim.

GÜNCEL
SON PAYLAŞIMLAR
bottom of page